Op 3 mei zal Futuremark PCMark 7 uitkomen en deze zal beschikbaar zijn in drie versies. PCMark 7 werd speciaal voor Windows 7 ontwikkeld. De software is inmiddels te pre-orderen op de site van Futuremark.

De drie versies waarin PCMark 7 uit zal komen bestaan uit de Basic, Advanced en Professional Edtion. De Basis versie zal de enige gratis variant zijn en is vrij beperkt in zijn functionaliteit. Wel zal deze versie voorzien zijn van de nodige reclame en restricties om scores op te slaan op internet. Dit zal je slechts met één score kunnen doen.

De Advanced Edition gaat over de toonbank voor 40 dollar en is de goedkoopste betaalde variant. De Advanced Edition is een stuk uitgebreider dan de Basic Edition en biedt bijna alle functionaliteit. Naast de standaard benchmark zijn nu ook zeven andere benchmarks mogelijk die een specifiek deel van je opstelling testen. Naast de extra benchmarks bied de Advanced Edition ook de mogelijkheid om scores onbeperkt op te slaan. Met een prijs van 40 dollar is deze tool goed te betalen en biedt voor zijn prijs genoeg functionaliteit.

Als laatste bied Futuremark ook de Professional Edition aan. Deze versie is zoals de naam al zegt voor professionals en is oorspronkelijk niet bedoeld voor de consumentenmarkt. Dit software pakket heeft dan ook een prijskaartje van 995 dollar. Voor deze prijs krijg je echter wel alle functies van PCMark 7, Command line Automation en voorrang bij de support afdeling van Futuremark. Daarnaast mag alleen dit pakket voor commerciële doeleinden worden gebruikt.