2min

Tags in dit artikel

, ,

Gamespot meldt dat ze de première van 3DMark06 Basic Edition hebben. 3Dmark is hét benchmarkprogramma als het gaat om het meten van 3D performance. 3Dmark06 komt dit jaar in drie versies: Basic Edition, Advanced Edition en Professional Edition.

De Basic Edition is gratis en biedt weinig uitgebreide functies. De Advanced Edition heeft meer mogelijkheden en zal $19.95 kosten, tevens krijg men ook er een speelbare minigame en een online resultsbrowser bij. Voor de diehard’s is er ook de Professional Edition beschikbaar, maar daarvoor zal je diep in de buidel moeten tasten, 500 dollar is de prijs voor dit pakket.

Belangrijkste features van 3DMark06:

  • DirectX® 9 3D game performance benchmark
  • Includes separate graphics card and CPU benchmarks
  • Produces workloads that simulate next generation 3D gaming requirements
  • Advanced 3D game engine supports HDR Rendering with SM3.0 Shaders, in addition to SM2.0 Shaders
  • Includes two HDR/SM3.0 game tests and two SM2.0 game tests
  • CPU performance testing via AI and physics workloads for both single core systems and multi-threaded, multi-core and multiple processor environments
  • 3D graphics feature tests include Fill Rate, Pixel Shader, Vertex Shader, SM3.0 tests, and Batch Size tests

3DMark06 is volledig compatible met de nieuwste high-end gaming hardware. Na het uitvoeren van de benchmark’s komt het programma’s tot een eindscore die aangeeft op welk performanceniveau het systeem zit. Op deze manier kunnen scores gemakkelijk worden vergeleken met andere systemen. De scores van 3DMark06 zijn overigens niet vergelijkbaar met scores van eerdere 3DMark versies.

Inmiddels is het benchmarkprogramma te downloaden, op Futuremark.com.


Wij danken FeeH voor het insturen van deze tip!