2min

Microsoft heeft de uitspraak van Steve Ballmer ingetrokken. Ballmer liet tijdens een presentatie in Japan weten dat Windows 8 in 2012 zou verschijnen. Microsoft heeft nu laten weten dat er nog geen officiële naam of datum is vastgesteld voor het nieuwe besturingssysteem.

In Japan vertelde Ballmer het een en ander over Microsoft en waar het mee bezig is. Zo liet hij onder meer weten: "We zijn uiteraard hard aan het werken aan de volgende Windows-versie. Dit jaar zullen er meer dan 350 miljoen Windows 7-computers verkocht worden. We hebben een hoop gedaan om de klanttevredenheid te verbeteren in Windows 7. Zo hebben we de interface vernieuwd, hebben we touch en spraak toegevoegd."

"En toch, als we nu vooruit kijken naar de volgende generatie Windows-systemen, die volgend jaar op de markt zullen verschijnen, zit er nog een hele hoop aan te komen. Later dit jaar zal je nog een hoop gaan horen over Windows 8. Windows 8-slates, -tablets, en -pc’s, een verscheidenheid aan verschillende form factors."

Microsoft heeft deze uitspraken nu dus teruggetrokken omdat zowel de naam als de lanceerdatum van de volgende Windows-versie nog niet is vastgesteld . Microsoft geeft aan uit te kijken naar de nieuwe Windows 7-hardware die beschikbaar komt in het volgende fiscale jaar van het bedrijf. Eind juni eindigt het fiscale jaar van Microsoft.

Hoewel veel partners, ontwikkelaars, bedrijven en consumenten inmiddels al enigszins rekenen op de naam Windows 8, is het nog helemaal niet zeker dat de volgende Windows-versie deze naam ook gaat dragen. Microsoft maakt normaliter de naam pas bekend bij de eerste release candidate of early build.

Amerikaanse journalisten hebben nog getracht een poging te doen bij Microsoft door te vragen of het nu de naam is die niet klopt of het jaartal, maar Microsoft weigerde verder commentaar te geven.