Het is nog niet officieel maar het lijkt erop dat Windows 8 pas in de herfst van 2012 op de markt gaat komen. Dit werd bekend tijdens het LAUNCH-evenement op de Microsoft Campus in Sillicon Valley. Vice president bij Microsoft, Dan’l Lewin, gaf enkele hints weg waarvan de belangrijkste was dat de betaperiode één jaar zal gaan duren. Windows 8 wordt de opvolger van Windows 7 en zal naast computers en laptops ook op tablets gaan draaien met een vernieuwde interface.

De bètaperiode van Windows 8 moet nog van start gaan en zal dus een jaar duren. De eerste bèta van Windows 8 wordt dit najaar verwacht op de nieuwe developers conferentie van Microsoft genaamd Build, welke 13 tot 16 september wordt gehouden in Anaheim.

Ook sprak Lewin over de tablets met Windows 8 erop, omdat gebruikers volgens hem meer desktoptoepassingen willen draaien op een tablet, heeft Microsoft de keuze gemaakt om een tabletversie van Windows 8 te bouwen in plaats van het bestaande Windows Phone 7 aan te passen voor tablets. Ook zal er wederom veel aandacht worden besteedt aan de beveiliging van het nieuwe besturingssysteem maar ook aan de beveiliging van tablets.

Lewin wist ook te vertellen dat het ontwikkelteam van Microsoft al voor de introductie van de iPad was begonnen aan de nieuwe tablet-interface. In 2010 kwam vervolgens de eerste versie van de iPad op de markt. Sommige analisten vinden wat Microsoft sneller moet handelen en dat het allemaal veels te lang duurt, Lewin zei dat Vista destijds voor een vertraging gezorgd bij de ontwikkeling van de nieuwe Windows-versies, hij ging daar verder niet specifiek op in.