1 min

Windows 8 zal in de loop van volgend jaar op de markt komen en niet eerder. Dat heeft Microsoft-topman Steve Ballmer nu officieel laten weten tijdens een toespraak. Hij verwees daarmee ook meteen naar alle versies van Windows 8, zowel de tablets, laptops als de pc’s.

Analisten gingen er al vanuit dat Windows 8 volgend jaar zou komen, dit omdat er eerder een memo uitlekte van Microsoft Nederland waarin stond vermeld dat Windows 8 eind 2012 op de markt zou komen. Dat blijkt nu dus in de loop van 2012 te zijn, waarmee er dus 3 jaar zal zitten tussen de lancering van Windows 7 en Windows 8. Windows 7 kwam in juli 2009 op de markt. Overigens zat er ook drie jaar tussen de lancering van Windows Vista en Windows 7.

De website Digitimes.com meldt ondanks deze uitspraak van Steve Ballmer dat er eind 2011 al tablets op de markt zullen verschijnen met Windows 8. Het meldt dat de pc-versie van Windows 8 inderdaad later komt, omdat de prestaties daarvan nog tegenvallen. De tabletversie zou echter al in een vergevorderd stadium zijn, waardoor deze eerder kan en zal worden uitgebracht. Digitimes doet deze uitspraken op basis van bronnen bij diverse laptopfabrikanten.