1 min

Buiten het feit dat Samsung het oké vindt dat je een custom ROM op de Galaxy S II plaatst, lijkt de fabrikant de ontwikkeling van deze custom ROM’s nu zelfs aan te moedigen.

Samsung stuurde namelijk een aantal ontwikkelaars een gratis exemplaar van zijn vlaggenschiptelefoon. Deze ontwikkelaars werden niet willekeurig uitgekozen. Het betroffen allemaal ontwikkelaars die werkzaam zijn aan een CyanogenMod-ROM of hebben laten weten dat zij dit willen gaan doen. Het lijkt er dus op dat Samsung slim gebruik gaat maken van deze zeer actieve community en er voordelen voor de consument inziet.

Eerder kozen fabrikanten als HTC, Motorola en Sony Ericsson er al voor om de bootloaders van hun toestellen niet te locken. Echter, dit is de eerste keer dat we berichten binnenkrijgen over het feit dat een fabrikant gratis exemplaren opstuurt naar developers om zo de ontwikkeling van custom ROM’s te stimuleren. We zijn benieuwd of ook andere fabrikanten de mogelijke voordelen van deze community gaat inzien en Samsung volgt.