In de afgelopen maand is er op het gebied van browsers weer veel gebeurd. Firefox 4 was bijvoorbeeld pas 3 maanden uit en werd al weer opgevolgd door Firefox 5. Mozilla koos er voor om net als Google snel nieuwe versies te produceren. Mozilla hoopt op deze manier weer gebruikers te kunnen winnen, aangezien Google met Chroma al maanden lang de grote winnaar is.

Ondertussen weet Microsoft nog steeds niet haar marktaandeel te consolideren. Ook deze maand moest Internet Explorer weer een verlies incasseren, namelijk 0,59 procent, waardoor de browser nu uitkomt op 53,68 procent.

Firefox weet op het moment nog weinig te profiteren van het nieuwe releaseschema en moet een minimaal verlies van 0,04 procent laten noteren terwijl Google Chrome haar momentum vasthoudt en precies wint wat Internet Explorer verliest, namelijk 0,59 procent. Apple’s Safari weet een kleine winst van 0,2 procent te realiseren terwijl Opera 0,3 procent inlevert.

Met deze cijfers blijven de trends van de afgelopen tijd volharden, Firefox wint niet echt, maar verliest ook niet. Internet Explorer verliest veel gebruikers en lijkt deze te verliezen aan Google’s Chrome. Met Opera gaat het simpelweg slecht, in de afgelopen twee maanden verloor de browser maar liefst 20 procent van haar marktaandeel. Safari lijkt te profiteren van de grotere populariteit van Mac-producten en wint daarom gestaag een klein marktaandeel.