1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD zal net als bij Athlon II- en Phenom II-processoren een core gaan uitschakelen om triplecore-processors uit te brengen, zo blijkt uit geruchten afkomstig van Fudzilla.

Op het moment zijn er slechts twee versies van de recentelijk geïntroduceerde chip te verkrijgen, namelijk de A8-3850 en de A6-3650, wat quadcore-processoren zijn. Er zijn vooralsnog twee andere processoren gepland, maar een triplecore is daar niet bij terug te vinden.

Naar verluidt zou een vooralsnog niet aangekondigde triplecore-variant, welke typenummer A6-3500 zou krijgen, veel overeenkomsten hebben met de A6-3600 en daarom ook in staat zijn om gebruik te maken van een turbo-mode. Dat houdt bij de A6-3600 in dat er geschakeld kan worden tussen 2,1 en 2,4 GHz. Doordat er echter één core mist, zal er ook minder L2-cache aanwezig zijn. In plaats van 4096 kb zou er 3072 kb L2-cache aanspreekbaar zijn.

AMD deed dit trucje in het verleden ook al, vermoedelijk om processoren met één kapotte core alsnog te kunnen slijten. In het verleden bleken deze cores vaak nog te unlocken, wat vaak ook geadverteerd werd bij moederborden.

NAar verwachting komt de A6-3500 in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.