1 min

Tags in dit artikel

,

Ondanks eerdere berichten dat AMD mogelijk de triplecoreversie van de Llano-processor geschrapt had, blijkt deze toch weer op de roadmap verschenen te zijn.

Op de huidige roadmap is een A6-3500-processor vermeld. Van de naam is af te leiden dat deze gepositioneerd wordt tussen de dualcore A4-3400 en anderzijds de A6-3600 quadcore. Blijkbaar vermoedt AMD dat er nog markt is voor een tussenoplossing in de vorm van de A6-3500. Voorheen werd gezegd dat een dergelijke processor waarschijnlijk nooit het daglicht zou zien. In juli dit jaar verklaarde ook AMD nog dat ze geen plannen had voor deze variant. Mogelijk gaan er te veel quadcoreprocessoren de mist in met één kern.


De A6-3500 zal identiek zijn aan de A6-3600. Dat betekent dat ze beide beschikken over dezelfde grafische chip, alsmede dezelfde kloksnelheden. Het enige verschil is een mogelijk uitgeschakelde processorkern. De kernen tikken op 2,1 GHz en beschikken over 3 MB cachegeheugen. De ingebakken grafische chip is een Radeon HD 6530D met 320 streamprocessoren en draait op 443 MHz. De processor ondersteunt DDR3-geheugen (tot een snelheid van 1866 MHz) en heeft een 65W TDP.

Vooralsnog is de verwachting dat de nieuwe processor deze maand op de markt verschijnt. Wat de prijs gaat worden, is en blijft nog een verrassing.