1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mozilla heeft geluisterd naar de kritiek van bedrijven en is daarom begonnen met een werkgroep speciaal voor bedrijven.

Bedrijven hebben kritiek geuit op Mozilla vanwege zijn nieuwe Firefox-versieschema. Dit schema zorgt ervoor dat Mozilla veel vaker nieuwe versies van zijn browser uitbrengt. Dit leidt ertoe dat bedrijven de browser niet meer bij kunnen benen en achterblijven met lekke software.

In juni reageerde Asa Dotzler, de directeur van de Mozilla Firefox-browser, op de kritiek, door te stellen dat bedrijven nooit een belangrijke markt zijn geweest voor Mozilla Firefox.

Echter, sinds enkele dagen komt Mozilla daarop terug en kondigt het de Mozilla Enterprise User Working Group aan. "Het leven online evolueert snel en het is van cruciaal belang dat Mozilla het web en Firefox steeds sneller verbetert", zo meldt het bedrijf in een blogpost. "Dit zorgt voor uitdagingen van IT-afdelingen die deze missiekritieke applicaties via Firefox moeten uitrollen. Mozilla draait uiteindelijk om mensen en we geven om onze gebruikers, waar ze ook zijn."

De werkgroep zal maandelijks gesprekken voeren met personen uit het bedrijfsleven. Deze gesprekken hebben elke maand een ander onderwerp, zo gingen eerdere over add-onbeheer en veiligheid, maar gaat de volgende geheel over de uitgavecyclus van Firefox en hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat Firefox in hun test- en uitgavecycli past. Notulen van deze gesprekken worden voor iedereen openbaar gemaakt.