Er zijn veel geruchten dat de iPhone 5 in september zijn debuut gaat maken. Maar een nieuwe bron liet aan AllThingsD.com weten dat het toch echt oktober gaat worden. De geruchten spreken elkaar weer eens tegen.

De bron die naar zijn eigen zeggen bekend is met de plannen van Apple liet aan AllThingsD weten dat de geruchten rondom de lancering van de iPhone in september niet kloppen. Volgens hem zijn de bronnen, die beweren dat de werknemers van de Amerikaanse telecomprovider AT&T de laatste twee weken van september geen vakantie mogen opnemen ter voorbereiding van de lancering van de volgende iPhone, verkeerd geïnformeerd. "Waarom er geen vakanties mogen worden opgenomen weet ik ook niet, maar het is niet voor de lancering van de iPhone 5", aldus de bron. Volgens deze bron kunnen we de iPhone wel in oktober verwachten, maar een concrete datum weigerde hij te geven.

Er zijn echter nog steeds veel meer bronnen die meldden dat de iPhone 5 medio september zijn debuut zal maken. Mogelijk ligt de waarheid in het midden en komt de iPhone 5 eind september, wie zal het zeggen.