2min

Tags in dit artikel

, , ,

De iPhone 4S is nog maar een klein half jaar op de markt en op het internet ronken de geruchten al enige tijd over diens opvolger, de iPhone 5. Een medewerker van Foxconn zegt in een televisie-interview dat de iPhone 5 al in juni op de markt zal verschijnen. Om dat doel te bereiken neemt Foxconn 18.000 nieuwe medewerkers in dienst.

Dat de iPhone 5 later dit jaar op de markt zal verschijnen lijkt min of meer vast te staan aangezien Apple ieder jaar een opvolger introduceert. Over een lanceerdatum en de technische specificaties wordt altijd volop gespeculeerd door techliefhebbers en marktdeskundigen.

Volgens de laatste geruchten wil Apple de iPhone 5 al in juni lanceren. Foxconn neemt de komende tijd 18.000 extra medewerkers in dienst om deze deadline te halen, zo vertelt één van de medewerkers in een televisie-interview. Het is moeilijk na te gaan hoe betrouwbaar deze bron is. Men moet dan ook niet raar opkijken als de bron achteraf niet de waarheid blijkt te spreken.

Het zou enigszins vreemd zijn als dit gerucht blijkt te kloppen. Om te beginnen heeft Apple de iPhone 4S pas in oktober gelanceerd. Daarnaast zou het een vreemde beslissing zijn aangezien de iPhone 4S momenteel het ene verkooprecord na het andere breekt. De eerste drie dagen gingen er al vier miljoen exemplaren over de toonbank en in het laatste kwartaal maar liefst 37 miljoen. Het is moeilijk voor te stellen dat Apple haast heeft om haar nieuwe vlaggenschip te introduceren.

Volgens de laatste geruchten zou de iPhone 5 over een 4.6 inch Retina-scherm beschikken. Volgens Zuid-Koreaanse media heeft Apple een grote order geplaatst bij haar toeleveranciers om dit type scherm te leveren. Deze bron noemde het tweede kwartaal opvallend genoeg ook al als mogelijke lanceringsdatum voor de iPhone 5.