Al geruime tijd gaan er geruchten op het internet rond over het tijdstip dat Apple zijn nieuwe iPhone 5 of iPhone 5 en iPhone 4S lanceert. Sommige bronnen houden het op september, andere bronnen zeggen oktober. Maar nu zijn er aanwijzingen die erop wijzen dat er op 21 oktober een grote Apple lancering plaatsvindt, nieuwe iPhone(s) is dan ook meteen de eerste gedachte.

This Is My Next kreeg de tip van een bezoeker, die waarschijnlijk werkzaam is bij BestBuy, een soort Amerikaanse Mediamarkt. Volgens de tipgever staat in de agenda van een Bestbuy-filiaal dat op vrijdag 21 oktober een "Apple Fixture Installation" plaatsvindt. Dit zou best wel eens kunnen verwijzen naar de officiële lancering van de nieuwe iPhone 5 of meerdere iPhone-toestellen, waar al geruime tijd over gespeculeerd wordt.

Om 6 uur ’s ochtends moet de filiaalmanager aanwezig zijn om het promotiemateriaal te plaatsen in zijn winkel. Om 9 uur ’s ochtends moet alles gereed zijn voor de consument. Om alles die dag in goede banen te leiden zou op maandag 10 oktober een bijeenkomst voor filiaalmanagers gepland zijn om hen op de juiste instructies te wijzen.


Volgens de tipgever is dit niet de gebruikelijke werkwijze bij de lancering van een nieuwe iPhone. Normaal gesproken verschijnt de manager niet voor 7 uur ’s ochtends op zijn werk. Bij de lancering van de iPhone 4 zou op dezelfde wijze te werk zijn gegaan, aldus de tipgever.

Op zich is het vreemd dat retailmedewerkers zes weken voor de officiële lancering het bericht naar buiten zouden kunnen brengen. Maar het is goed mogelijk dat het niet om de releasedatum gaat van een nieuwe iPhone: de beschrijving "Apple Fixture Installation" is zo breed dat het ook om iets anders kan gaan. Het blijft desalniettemin zeer moeilijk om 21 oktober en de lancering van een nieuwe iPhone als twee gescheiden zaken te zien. De geruchten dat de nieuwe iPhone 5 half oktober gelanceerd zal worden lijken door dit bericht zeer aannemelijk te worden.