In het vierde kwartaal van 2011 komt de Samsung Galaxy Xcover (S5690) naar Nederland. Deze solide en waterbestendige Android 2.3-smartphone gaat 299 euro kosten.

Al eerder deze maand verscheen de Samsung Galaxy Xcover op de website van Samsung Duitsland, maar inmiddels is ook bekend dat het toestel naar Nederland komt. Het toestel heeft een 3,65-inch touchscreen en draait op Android 2.3 Gingerbread. Door de robuuste materialen die zijn gebruikt is het toestel slijtvast en 30 minuten waterproof tot op 1 meter diepte. Daarnaast voldoet het aan de IP67-norm wat inhoud dat de smartphone luchtdicht is om vuil- en waterschade te voorkomen. Door een verstevigd en krasbestendig Gorilla Glass-display is het glas vier tot vijf keer sterker dan normaal glas.

De Galaxy Xcover beschikt verder over WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/HSDPA, aGPS en een 3-megapixel camera met LED-flitser. Het toestel heeft 150 MB aan opslagcapaciteit die kan worden uitgebreid tot 32 GB met een microSD-geheugenkaartje. Een 2 GB microSD-geheugenkaartje wordt standaard meegeleverd met het toestel. De smartphone wordt aangedreven door een een 800MHz-processor.

Het toestel zal verder worden voorzien van Samsung’s eigen TouchWiz interface, Social en Music Hub. Daarnaast worden verschillende Samsung Apps vooraf geïnstalleerd zoals Kies.

Vanaf het vierde kwartaal is de Samsung Galaxy Xcover voor een adviesprijs van 299 euro in Nederland te koop.