Research in Motion, de maker van de populaire Blackberry-smartphones komt met een eigen sociale cloud gebaseerde muziekdienst. De naam van de nieuwe dienst is BBM Music.

De nieuwe muziekdienst van RIM onderscheidt zich echter wel van de initiatieven van andere bedrijven. Gebruikers kunnen voor een bedrag van 5 dollar per maand tot maximaal 50 nummers lokaal opslaan op hun Blackberry-smartphone of Playbook. Elke maand mogen de gebruikers 25 van de 50 nummers inwisselen tegen andere. Gebruikers moeten dus erg selectief zijn welke nummers ze willen luisteren.

Er is echter een sociale functie toegevoegd waarmee je je muziekcollectie snel kan vergroten. Als je namelijk een vriend toevoegt via deze muziekdienst dan komen ook zijn of haar 50 nummers voor jouw beschikbaar. Je kan vervolgens Playlists maken met je eigen nummers maar ook met die van je vrienden. Het limiet van 50 nummers lijkt slim gekozen omdat het net genoeg is voor de nummers die je het liefst wilt horen maar net te weinig om voldoende variatie te bieden. Veel gebruikers zullen hierdoor waarschijnlijk snel vrienden gaan toevoegen.

RIM heeft een overeenkomst gesloten met onder andere Universal, Sony Music, Warner Music en EMI om alle nummers van de onder contract staande artiesten bij deze labels aan te bieden. De nieuwe muziekdienst van RIM is voorlopig als beta beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer de dienst ook in Nederland beschikbaar komt is niet bekend.

In elk geval zijn vrienden met een goede muzieksmaak bij dienst enorm belangrijk voor een beetje een leuke collectie.