AMD heeft de eerste Bulldozer processoren verscheept. Het zijn echter niet de AMD Bulldozer processoren waar veel gamers en andere hardware liefhebbers op zitten te wachten. Het gaat om de op Bulldozer gebaseerde Interlagos processoren voor servers, oftwel de Opteron 6200.

Deze nieuwe Bulldozer Opteron processoren zijn geschikt voor AMD’s G34 platform en zijn 32nm. De processoren komen beschikbaar met maar liefst 8, 12 of 16 cores afhankelijk van het model. De processoren hebben een quad-channel DDR3 geheugen controller, 16MB aan L3 cache en vier HyperTransport Links.

De eerste Interlagos Opteron processoren zijn verscheept naar de zogenaamde OEM klanten van AMD. Zij gaan er nu de eerste servers mee voorzien. Het partner kanaal waar de processoren ook los verkocht worden moet nog even wachten, waarschijnlijk komen de nieuwe Bulldozer Opteron processoren daar pas in het vierde kwartaal beschikbaar.

De Bulldozer processoren voor de desktop-computers die de codenaam Zambezi dragen (FX Serie), die worden aan het einde van deze maand verwacht en zullen dan waarschijnlijk volgende maand beschikbaar komen. Een exacte datum voor de lancering hebben we nog altijd niet ontvangen.