2min

Volgens bronnen van AllThingsD zal het volgende speciaal ingelaste Apple-event plaats gaan vinden op dinsdag 4 oktober, op die datum zal dan waarschijnlijk ook de langverwachte iPhone 5 worden gepresenteerd en mogelijk ook een iPhone 4s. Dit zal dan waarschijnlijk gebeuren in combinatie met de lancering van iOS 5 en iCloud. Of Apple nog meer in petto heeft blijft afwachten.

Iets wat ook het vermelden waard is, is dat dit event hoogstwaarschijnlijk de eerste zal worden waar Steve Jobs geen deel vanuit maakt sinds hij geen CEO maar is. Het ligt voor de hand dat de introductie en opening van het event zal worden gedaan door Jobs opvolger Tim Cook.

Nu Cook de echte CEO is van Apple en niet langer de plaatsvervanger van Jobs moet Apple hem ook echt naar voren schuiven bij dit soort gebeurtenissen. Anders loopt Apple het risico dat men Cook wel gaat zien als de CEO van Apple maar niet als een volwaardige CEO. Cook zal zich in elk geval flink moeten bewijzen op het eerste event onder zijn leiding.

Of Jobs wel aanwezig zal zijn bij het event en eventueel ook het podium zal betreden blijft natuurlijk de grote vraag. Net als het feit of er één of twee nieuwe iPhones komen.

Of de nieuwe iPhone 5 kan rekenen op een soepele lancering is nog maar de vraag. Vandaag en afgelopen maandag werd duidelijk dat Samsung voornemens is om Apple aan te klagen wegens patentschending met de nieuwe iPhone. Volgens Samsung maakt de iPad 2 inbreuk op patenten van Samsung en zal de iPhone 5 dit ongetwijfeld ook gaan doen. Samsung zou dan ook voornemens zijn om zowel in Zuid Korea als in Europa een aanklacht in te dienen tegen Apple. Het ligt daarbij voor de hand dat het zal vragen om een voorlopig verkoopverbod tot de rechtszaak is afgehandeld.