1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Wanneer je de Flyer van HTC niets vindt en wacht op een andere tablet van HTC, vis je voorlopig achter het net. Dit heeft Mark Moons, directeur van de Benelux bekendgemaakt, er komen voorlopig geen nieuwe tablets van HTC in Nederland beschikbaar.

Volgens Moons is de Flyer zeker niet de laatste tablet van het merk in Nederland maar hoeven we aankomende tijd geen nieuwe tablet te verwachten. Het nieuws komt nadat HTC haar tweede tablet heeft gelanceerd in de Verenigde Staten. Deze nieuwe tablet luistert naar de naam Jetstream en is de tweede poging van het merk om toch voet aan wal te krijgen in de tabletmarkt.

De eerste tablet van het merk, de Flyer wist namelijk niet te overtuigen en werd daarom geen succesnummer voor HTC. Volgens vele zijn een verouderde versie van Android en een te hoge prijs daar vooral verantwoordelijk voor. Na de ontzettende hype rondom de tablet lijkt deze markt nu wat meer rust te krijgen. Verschillende bedrijven trokken zich terug uit de markt na grote tegenvallers en lijken zich nu even te bezinnen. De markt zal echter de aankomende jaren volgens analisten wel gewoon gestaag blijven groeien. De fabrikanten die in elk geval doorgaan op de tabletmarkt zijn Apple en Samsung.