HTC gaat in 2015 meer tablets op de markt brengen, dat zou Chia-lin Chang, een topman bij HTC, aan Focus Taiwan hebben verteld. HTC zou volgend jaar nog minimaal een high-end en een midrange tablet willen uitbrengen. HTC heeft eerder tablets gemaakt maar besloot toen de stekker uit de divisie te trekken wegens het ontbreken van succes.

HTC lijkt met de Nexus 9 een succes in handen te hebben, de tablet verkoopt in de Verenigde Staten bovenverwachting en het bedrijf heeft naar verluidt de productiecapaciteit al moeten opschroeven. Zo’n succes smaakt uiteraard naar meer en HTC zou volgend jaar dan ook nog twee tablets willen uitbrengen. Daarnaast is de samenwerking met Google goed bevallen, HTC staat nu ook open voor een dergelijke samenwerking met andere bedrijven. Waarschijnlijk lijkt HTC hiermee te hinten op telecomproviders of grote elektronicaketens.

Andere topmensen bij HTC hebben ook interessante uitspraken gedaan over tablets, zo liet Jack Tong, verantwoordelijk voor Noord Azië, weten dat tablets onder de 130 euro niet interessant zijn omdat er te weinig marge op zit. Ook zei hij dat de markt voor 7 inch tablets aan het instorten is, nu de smartphones steeds groter worden.

In 2011 bracht HTC de HTC Flyer uit, dit was een 7 inch tablet die uiteindelijk geen succes werd, grootste probleem was destijds de prijs, het schermformaat en de gebrekkige Android-versie. Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en ziet de markt er heel anders uit.