1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de laatste geruchten komt Nikon met een nieuwe spiegelreflex camera op de markt met maar liefst 36 Megapixel. Voor een prijs van ongeveer vierduizend dollar zou deze in de verkoop komen. De naam van het nieuwe toestel zou de D800 zijn.

Deze camera van het Japanse merk zal naar verluidt gaan beschikken over maar liefst 36 Megapixel. Daarnaast kent de full frame camera nog genoeg andere interessante features zoals bijvoorbeeld drie geheugenkaart slots, mogelijkheid tot Full HD filmen en heeft de camera naar verluid een levensduur van ruim 200.000 kliks. Voor al dit moois moet echter wel diep in de buidel getast worden met een prijs van zo’n vierduizend dollar. De spiegelreflexcamera profileert zichzelf met deze prijs dan ook direct als een camera voor de semi-professionele tot professionele fotograaf.

De camera zal volgens vele zijn voordeel doen in situaties waar weinig licht beschikbaar is. Daarnaast maakt de D800 zichzelf met zijn zeer hoge aantal megapixels uitermate geschikt voor sport en natuur fotografie. Daarnaast zal de D800 ook zijn krachten tonen wanneer er gefilmd word. Dit kan de camera in full HD met 30 frames per seconde.
De resultaten kunnen bekeken worden op een groter LCD scherm. De precieze afmeting hiervan is echter nog onduidelijk. Net als het gros van de specificaties die zijn uitgelekt. Volgens de geruchten zou de aankondiging plaatsvinden op 26 Oktober met een release op 2 November.