2min

‘Verbeterde beeldkwaliteit inclusief 16,2 megapixels, snellere werking, video’s die worden opgenomen in HDTV-kwaliteit.’ Allemaal specificaties die Nikon vandaag heeft aangekondigd over de nieuwste D7000.

De spiegelreflexcamera is volgens Nikon voorzien van aantal nieuwe functies die zouden kunnen zorgen voor een betere beeldkwaliteit dan zijn voorgangers. De beeldkwaliteit is inclusief 16,2 megapixels doeltreffend met de nieuwe Nikon DX-formaat CMOS-beeldsensor.


Nikon meldde dat er een nieuw beeldbewerkingssysteem gebruikt wordt voor hogere beeldkwaliteit, snellere verwerking en meerdere krachtigere functies. Verder gaf Nikon aan dat de verbeterde ISO gevoeligheid zorgt voor bijzondere details met minder ruis bij het vastleggen van (snel)bewegende thema’s. Bij weinig licht hoef je volgens Nikon de flitser zelfs niet te gebruiken. De camera wordt beschermd met een boven- en achterzijde van magnesiumlegering en heeft een duurzame afdichting tegen stof en vocht, waardoor de camera kan worden gebruikt onder de meest moeilijke situaties. Daarnaast kunnen er video’s opgenomen worden in full HDTV kwaliteit.

Volgens Nikon is de camera op het gebied van opslag zeer betrouwbaar. De twee SD-geheugenkaartensleuven zorgen voor extra opslagvermogen, daarnaast zorgen ze ervoor dat de eigenaar van de camera extra items kan opslaan, beeldformaten apart kan houden of altijd verzekerd kan zijn van back-up ruimte.

Jordi Brinkman, de Product Manager bij Nikon Europe, legt uit: "De geweldige nieuwe D7000 is de ideale volgende camera voor eigenaars van digitale spiegelreflexcamera’s die zich verder willen verdiepen in hun passie voor fotografie, met een camera die beschikt over meer geavanceerde functies en zo extra creatieve mogelijkheden biedt. De camera is uitgerust met een nieuwe beeldsensor, EXPEED 2, een AF-systeem en een meetsensor waarmee geweldige prestaties worden gegarandeerd met een uiterst duurzame body. In feite heeft de camera alle eigenschappen die u zou wensen van uw volgende digitale spiegelreflexcamera, maar dan in een formaat dat u niet zou verwachten."

Voor een overzicht van de belangrijkste specificaties, klik dan hier.