1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

ASUS heeft de opvolger van de Eee Pad Transformer officieel getoond in de vorm van de Transformer Prime. Deze Transformer Prime word mogelijk de eerste tablet met daarop Android 4.0.

Eerder toonde de fabrikant al een teaserfilmpje waarin vooral het uiterlijk van de nieuwe tablet van ASUS werd getoond. Hierin viel vooral het dunne uiterlijk op en was het bekend dat de tablet zal beschikken over een quad-core Tegra 3 processor. Echter werd hier vandaag een schepje bovenop gedaan op de AsiaD-conferentie. Hier sprak Asus-topman Jonney Shih namelijk over de tablet en voorzag ons van uitgebreidere informatie.

Zo zal de tablet bijvoorbeeld net als zijn voorganger in een toetsenbord dockingstation passen waardoor de tablet verandert in een netbook. Verder beschikt de tablet over aansluitmogelijkheden in de vorm van een mini-HDMI-poort, SD-kaartlezer en USB-poort. Daarnaast is de tablet slechts 8,3 millimeter dik en zou de tablet zo’n 14,5 uur meegaan op een volle acculading. Ook zal de Transformer Prime een afmeting van 10 inch hebben en zal hij aanvankelijk geleverd worden met Android 3.2 maar zal de tablet bij uitkomen van het nieuwe besturingssysteem direct worden bijgewerkt naar Android 4.0. ASUS heeft echter een officiële presentatie gepland op 9 november waar er meer details zullen worden bekendgemaakt over bijvoorbeeld de prijs en beschikbaarheid.