Gelijktijdig met het uitbrengen van haar Metro-update voor de Xbox 360 heeft Microsoft ook haar My Xbox Live applicatie voor iOS op de markt gebracht. Met deze app kan je verschillende features van de Xbox 360 aanspreken.

Zo kan je met deze gratis te downloaden applicatie voor de iPhone, iPad en de iPod Touch bijvoorbeeld je avatar van je account aanpassen en berichten sturen naar je vrienden. Ook kun je je achievements doornemen om te zien welke je al hebt behaald, welke nog niet en wat je daar nog voor moet doen. Ook zul je via de applicatie Xbox-video’s kunnen bekijken.

Een andere feature van de app is het opzetten van Beacons. Hiermee kan je aangeven welke games je met je vrienden wilt spelen en deze op een soort agenda zetten. Met deze feature stuur je dus als het ware via je telefoon een uitnodiging naar je vrienden om te gamen. Echter is het via de My Xbox Live applicatie niet mogelijk om de Xbox vanaf je telefoon aan te sturen zoals Windos Phone 7-telefoons dat wel kunnen. Deze mogelijkheid blijft vooralsnog een exclusieve feature voor Windows Phone 7 toestellen met een Xbox Companion applicatie.