Nog geen twee weken geleden gaf Microsoft de eerste versie van de Xbox SmartGlass applicatie uit voor Windows 8 en Android. Tegelijkertijd beloofde het bedrijf dat de app ook beschikbaar zou komen op iOS-apparaten, vandaag komt Microsoft die belofte na.

In de App Store voor iOS is nu Microsoft’s Xbox SmartGlass-app te downloaden voor de iPad, iPhone en iPod touch. De app vervangt de My Xbox Live-app, die tijdelijk was toegevoegd terwijl er bij Microsoft werd gewerkt aan de Xbox SmartGlass-applicatie.

De applicatie geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om hun iDevice als afstandsbediening te gebruiken voor de Xbox 360. iDevices kunnen gebruikt worden voor de net geïntroduceerde Internet Explorer-browser, of bij het afspelen van video’s. Ook kan de Xbox Live-avatar veranderd worden en de Xbox 360-database doorzocht worden.

De app komt ook beschikbaar voor Windows Phone 8, maar omdat de eerste telefoons pas volgende week in de Verenigde Staten in de verkoop gaan, zal Microsoft de app ook niet veel eerder uit gaan geven.