2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Enkele weken geleden bracht Microsoft al de My Xbox LIVE app voor iOS uit. Men ging er toen vanuit dat dit slechts een beperkte versie is en dat de uitgebreide Xbox Live app en de bijbehorende games alleen voor Windows Phone zouden uitkomen. Nu is een vacature van Microsoft op internet verschenen die echter een hele andere suggestie wekt en dat Microsoft mogelijk ook games gaat uitbrengen op iOS en Android.

Microsoft is op zoek naar developers voor het Xbox LIVE team en daarbij wordt aangegeven dat ervaring met het ontwikkelen voor Android en/of iOS een groot pluspunt is. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat Microsoft deze developers zoekt voor de basis applicatie die het nu voor iOS heeft uitgebracht maar de zin: "om de laatste en beste game en entertainment ervaring te bieden op mobiele platformen zoals Windows Phone, iOS en andere mobiele platformen." werkt toch enigszins een
andere verwachting.

Mocht Microsoft er inderdaad voor kiezen om de Xbox LIVE games uit te brengen op iOS en Android dan betekent dit wel dat de Windows Phone toestellen een unique selling point minder hebben. Aan de andere kant werd vorig jaar oktober al bekend dat Sony druk in gesprek is met andere fabrikanten om te kijken of die ook Android-toestellen mogen uitbrengen met een PlayStation Certificaat. Hiermee zouden alle PlayStation games in de nabije toekomst mogelijk op veel meer verschillende Android-toestellen beschikbaar komen.

Voor Windows Phone verdwijnt het unique selling point dan ook min of meer want PlayStation en XBOX Live zijn aardig aan elkaar gewaagd. Waardoor een mogelijke stap van Microsoft om de Xbox Live games breed beschikbaar te maken een logische stap is.