min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HP introduceert volgende week een nieuwe 27 inch all-in-one pc genaamd de Omni 27 in de Verenigde Staten. Dit zal de eerste all-in-one PC worden met zo’n groot scherm welke niet van de hand van Apple is. Wanneer en of dit HP-model naar Nederland komt is nog niet bekend.

Zoals het modelnaam aangeeft is de Omni 27 van HP een all-in-one met een scherm van 27 inch. Het scherm heeft echter een maximale resolutie van 1920×1080 (Full-HD), wat gezien kan worden als een kleine tegenvallen, de 27 iMac-modellen van Apple hebben een maximale resolutie die beduidend hoger ligt op 2560×1440 pixels. Dit compenseert HP echter weer met de prijs, de Omni 27 gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 1199 dollar, dat is zo’n 500 dollar goedkoper dan de goedkoopste 27 inch iMac.


De Omni zal verder beschikbaar komen in een aantal verschillende modellen. Zo zijn er varianten met Core i3 en Core i7 processoren van Intel en met 4 of 8 GB DDR3-geheugen. Ook bij de grafische kaarten kan men kiezen uit een AMD of een NVIDIA. De maximale opslagruimte zal 3 TB bedragen en er wordt optioneel de mogelijkheid geboden om de all-in-one te voorzien van een blu-ray-speler. Het scherm biedt verder de mogelijkheid om als TV gebruikt te worden vi de HDMI-ingang aan de zijkant van het scherm. Vanaf 8 januari is de Omni in de Verenigde Staten te koop, zoals eerder aangegeven is er over de beschikbaarheid in Nederland nog niets bekend.