2min

Acer lijkt voornemens te zijn om de tabletmarkt te veroveren door op prijs te gaan concurreren. De nieuwe Acer Iconia Tab A200 zal op 15 januari beschikbaar komen in de Verenigde Staten vanaf 330 dollar, wat gezien mag worden als een scherpe prijs. De tablet staat in Nederland ook gepland voor het eerste kwartaal, prijzen voor Nederland zijn echter nog onbekend.

Na het bekend worden dat de Acer Iconia Tab A200 al op 15 januari beschikbaar komt in de VS vanaf 330 dollar heeft Techzine contact gezocht met Acer om te kijken of dit ook voor Nederland geldt. De lancering van de tablet in Nederland staat weliswaar gepland voor het eerste kwartaal van 2012 maar niet zo snel. De exacte prijzen in euro’s voor Nederland zijn ook nog niet bekend bij het Acer-kantoor in Nederland.

Ervan uitgaande dat het prijspeil van de Verenigde Staten wordt doorgetrokken naar Nederland kunnen we stellen dat Acer de concurrentie nu echt aangaat op prijs. De meeste tablets kosten op dit moment nog steeds 399 euro of meer, met de introductie van de A200 haalt Acer daar waarschijnlijk nog eens 70 euro af. Hiermee worden de Android-tablets voor een nog grotere groep betaalbaar.

De Acer Iconia A200 is qua hardware namelijk helemaal niet zo slecht. De A200 is wederom een 10 inch tablet met een resolutie van 1280×800 pixels en heeft van binnen een dual core Tegra 2 chip die in vrijwel alle tablets van 2011 was te vinden. De tablet kan als het goed is dus gewoon meekomen met de concurrentie. De tablet zal bij aanschaf voorzien zijn van Android 3.2 Honeycomb maar kan medio februari worden bijgewerkt naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De batterij van de A200 zal ongeveer 8 uur mee gaan op een volle lading. Verder beschikt deze tablet nog over een normale USB 2.0 poort, je kan er dus een gewone USB-Stick in kwijt om bestanden over te zetten, een optie die steeds minder tablets hebben. De 8GB versie gaat 330 dollar kosten in de VS en de 16GB versie 349 dollar.

Het is in elk geval een interessante strategie van Acer om nu een tablet op de markt te brengen, die we qua specificaties een 2011 model kunnen noemen, tegen een lagere prijs. De grote vraag is of meer fabrikanten dit gaan doen.

De meeste geruchten over nieuwe tablets gaan namelijk over modellen met ook nieuwe hardware, zoals quad-core chips en hogere resolutie schermen. De prijzen van deze tablets zullen ongetwijfeld rond de 500 euro blijven liggen.

Qua concurrentie zal de A200 in de VS echter met nog een geduchte concurrent moeten afrekenen, de Amazon Kindle Fire. Deze tablet van Amazon is te koop voor slechts 199 dollar, maar het grote nadeel is dat de hardware van deze tablet beduidend minder is en deze draait op een aangepaste en gelimiteerde Android 2.2 versie.