2min Devices

Review: Acer Iconia A3

Introductie

Acer is een gevestigde naam als het gaat om elektronica. Hoewel het merk voornamelijk bekend staat als fabrikant van laptops, desktops, monitoren en projectoren, maakt het bedrijf tegenwoordig ook apparaten als smartphones en tablets. Over het algemeen probeert de Taiwanese fabrikant daarbij ook een prijsvechter te zijn.

De Iconia A3 is niet de eerste tablet die Acer op de markt brengt. Het apparaat weet wel iets bijzonders te doen. Acer probeert met de Iconia A3 namelijk een multimediatablet af te leveren voor een prijs die meer doet denken aan een simpele tablet voor het lezen van e-mails en het browsen op het internet. Vooral de verhouding tussen schermgrootte en prijs valt hierbij op.

Acer heeft deze tablet een scherm van 10,1 inch gegeven en ook voorzien van Dolby-speakers. Hierdoor zou de tablet zeer geschikt moeten zijn voor het bekijken van films, waar en wanneer je maar wilt. Of dit echter ook gelukt is, lees je natuurlijk in de loop van deze recensie.

Review: Acer Iconia A3
De Iconia A3 heeft gezien de prijs bijzonder weinig concurrenten. Als je tablets gaat selecteren op een prijs rond de 300 euro, kom je voornamelijk uit op tablets met een kleiner scherm. De eerste 10,1 inch-tablets van gevestigde merk zijn de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 en de IdeaTab Yoga 10 van Lenovo.

Model Prijs
Acer Iconia A3 210 euro
Asus Google Nexus 7 (review) 240 euro
Acer Iconia W3 (review) 260 euro
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (review) 260 euro
LG G Pad 8.3 (review) 300 euro
Lenovo IdeaTab Yoga 10 320 euro

De adviesprijs van de Acer Iconia A3 bedraagt 249 euro, maar de tablet is inmiddels al een tijdje op de markt en daardoor ook al een paar tientjes in prijs gezakt. Momenteel vind je de tablet in Techzine’s prijsvergelijker terug voor 210 euro. Als je ook een 3G-verbinding wilt hebben, betaal je zo’n 50 euro extra.