1 min Devices

Acer kondigt 10.1 inch Iconia A3 tablet aan

In de aanloop naar de IFA-beurs in Berlijn die later deze week van start gaan heeft Acer alvast een nieuwe tablet aangekondigd. Met de Iconia A3-tablet sprint Acer naar eigen zeggen mee in de race om het bieden van de beste multimediabeleving.

De IFA in Berlijn brengt ook bij de nieuwste editie, die deze week plaatsvindt, weer volop nieuwe gadgets. Zo kondigt Acer de 10.1 inch Iconia A3-tablet aan. Het gaat om een redelijk goedkope tablet van Taiwanese makelij.

De Iconia A3 beschikt over een schermresolutie van 1280 x 800 pixels, Dolby Digital Plus en een quad-core 1.2 GHz Cortex A7-processor. De tablet zal draaien op Android 4.2 Jelly Bean. Acer licht uit dat het met deze versie van Android mogelijk is om tot acht gebruikersaccounts aan te kunnen maken. Dit lijkt geen overbodige luxe wanneer de tablet door verschillende familieleden wordt gebruikt.

Vooralsnog zal de Iconia A3 verschijnen in twee varianten, begin oktober zal de WiFi-versie verschijnen voor een prijs vanaf 249 euro, begin november zal een 3G-variant beschikbaar zijn met een adviesprijs van 299 euro.

Bron:Engadget