1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Huawei heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de dunste smartphone getoond die tot op heden is verschenen. Het gaat om een Android-smartphone die slechts 6,7mm dun is. De smartphone van Huawei draagt de naam Ascend P1 S en beschikt over een Super Amoled scherm van Samsung en Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Tot voor kort had Motorola met de Razr de eerste om de dunste smartphone in het assortiment te hebben, dit toestel is 7,1mm dik. Nu is de Huawei Ascend P1 S dus de dunste smartphone ter wereld. De vraag is echter voor hoelang de CES is pas net begonnen en volgende maand staat de Mobile World Congress alweer op het programma.

De Ascent P1 S heeft een scherm van 4,3 inch en draait op een resolutie van 960×540 pixels. De smartphone wordt aangedreven door een dual core Omap4460 processor van Texas Instruments en beschikt over 1GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 4GB. Ook bij dit toestel is de opslagcapaciteit uit te breiden via een microSD-slot.

De smartphone beschikt verder over een een 8 Megapixel camera aan de achterkant en een 1,3 megapixel camera aan de voorkant. Qua connectiviteit heeft Huawei gekozen voor pentaband-umts. De Ascend P1 S zal in het tweede kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn in Europa, Huawei heeft nog niet vermeld wat de adviesprijs zal worden van het toestel.