2min

Introductie

Huawei is een Chinees merk dat bij de Europese consument nog niet zoveel bekendheid geniet. Dat is ook logisch, het merk bood tot voor kort voornamelijk zakelijke producten zoals apparatuur voor telecomnetwerken aan. Huawei wil zich echter ook op de consumentenmarkt profileren en doet dat vandaag de dag ook met het aanbieden van smartphones, tablets en routers. In het verleden recenseerde Techzine al de Huawei Ascend W1, een Windows Phone-product. Nu gaan we aan de slag met het tweede product van de Chinezen, de Ascend P6.


De Huawei Ascend P6 draait op Android en is op het moment van schrijven ’s werelds dunste smartphone. Dat is dan ook het speerpunt van deze telefoon. Huawei noemt alles aan de telefoon voor het gemak maar onmogelijk. De telefoon is onmogelijk dun en intuïtief en de camera’s zijn onmogelijk scherp, aldus Huawei. Vooral de Macro-functie zou moeten uitblinken. Zulke beweringen gaan we natuurlijk staven en daarover dus verderop in dit artikel meer.

Wat hardware betreft heeft Huawei voorzien in onder andere een IPS LCD-scherm van 4,7 inch, een quad-core processor, 2GB werkgeheugen en een interne opslagruimte van 8GB. Aan de voorkant zit een 5 megapixel camera, dat is opvallend scherp. De achterkant is uitgerust met een 8 megapixel camera. Android 4.2 Jelly Bean is het dienstdoende besturingssysteem van de Ascend P6.

Huawei staat erom bekend zijn producten scherp te prijzen. De Huawei Ascend P6 heeft een adviesprijs van ongeveer 450 euro. Huawei biedt de Ascend P6 aan in roze, wit en zwart. Enkel de eerste twee zijn op dit moment in Nederland te koop. In de prijsvergelijker van Techzine hebben de smartphones een prijs van respectievelijk 450 en 425 euro. Dat lijkt een zeer competitieve prijs als we het vergelijken met de topmodellen van de concurrentie.

We stellen de Huawei Ascend P6 tegenover de vlaggenschepen van de concurrentie, dat is tenslotte waar Huawei mee wil wedijveren met dit toestel. In de onderstaande tabel vind je de toestellen waarmee ik de Ascend P6 zal vergelijken, inclusief de prijs op het moment van schrijven. De telefoons zijn op prijs gesorteerd.

Model Prijs
Nokia Lumia 920 (review) 350 euro
Google Nexus 4 360 euro
LG Optimus G (review) 385 euro
BlackBerry Z10 (review) 460 euro
Sony Xperia Z (review) 500 euro
Samsung Galaxy S4 (review) 530 euro
HTC One (review) 605 euro
Nokia Lumia 925 610 euro
Apple iPhone 5 (review) 615 euro

De verschillen in prijs bij de topmodellen zijn vrij groot. Zo kan je voor 425 euro een Huawei Ascend P6 kopen, maar voor meer dan 600 euro kan je pas beschikken over een iPhone 5, Lumia 925 of HTC One. Huawei zit dus wat prijs betreft aan de lage kant en het zal interessant zijn om te zien of het Chinese merk toch mee kan komen met de duurdere smartphones, of dat het juist duidelijk zichtbaar is waarom ’s werelds dunste smartphone ook een stukje goedkoper is dan de concurrentie. Dat zal verderop in dit artikel moeten blijken.