2min

Nu Google een sterke partij is op de markt voor smartphones en tablets, heeft het zijn zinnen gezet op het huishouden. Het internetbedrijf zegt dat het in de toekomst zijn besturingssysteem gaat integreren in diverse elektronische apparaten die we in ons huis hebben staan, zoals koelkasten en televisies.

Dat zei Google-topman Eric Schmidt gisteren op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De plannen om de televisiemarkt te veroveren met Google TV zijn al langer bekend, maar dat is pas slechts het begin volgens het internetbedrijf. Ook huishoudelijke apparatuur zal in de toekomst voorzien worden van Google’s besturingssysteem Android, zoals koelkasten.

De bestuursvoorzitter van Google is zeer enthousiast over het verwerken van Android in huishoudelijke apparatuur. Hij is hoog verbaasd over het feit dat dit nog niet op grote schaal plaatsvindt. "Het is opmerkelijk dat we zoveel tijd hebben gespendeerd aan het maken van producten die niet erg goed zijn en ook nog eens een enorme hoeveelheid technische kennis vereisen om ze te laten functioneren. De afgelopen jaren zijn er steeds vaker fabrikanten geweest die een product verkopen dat simpelweg eenvoudig is. Achter deze eenvoud schuilt een wereld van moeizame en dure ontwikkelingen", aldus Schmidt.

Schmidt vervolgt zijn verhaal: "Wat je echt wil is dat, terwijl je met je Android-apparaat je huis in loopt, alle apparaten waar computers in zitten zich automatisch aanpassen. Als je de woonkamer binnenstapt, weet de televisie dat jij het bent vanwege je Android-apparaat."