2min Devices

Roadmap BlackBerry 2012 uitgelekt

Techwebsite Boy Genius Report (BGR) zegt te beschikken over de productplanning van de Canadese smartphonefabrikant Research In Motion (RIM). Volgens deze zogeheten roadmap zal het bedrijf dit jaar diverse nieuwe smartphones op de markt brengen. Ook BlackBerry 10 en de nieuwe PlayBook tablet staan voor dit jaar op de planning.

Roadmap BlackBerry 2012 uitgelekt BGR zegt dat de informatie afkomstig is van diverse bronnen die bekend zijn met de bedrijfsvoering van RIM.

Volgens de techwebsite zal de BlackBerrymaker dit jaar minder nieuwe speeltjes op de markt brengen dan voorgaande jaren. Volgens de redacteur staan er op korte termijn twee nieuwe toestellen op het programma: de BlackBerry Curve 9230 en de BlackBerry Curve 9320. Volgens BGR betreft het twee toestellen die beide tot het middensegment van de smartphonemarkt behoren. De Curve 9230 zal een EDGE-smartphone zijn en de Curve 9320 een HSPA-toestel. Meerdere technische specificaties en een prijskaartje zijn niet bekend.

In mei of juni zal RIM de nieuwe PlayBook tablet introduceren op BlackBerry World. Deze tablet draait op een 1,5 GHz processor en beschikt over ingebouwde HSPA+ en een Near Field Communications (NFC) chip. Met de laatste toevoeging is het mogelijk om op korte afstand data door te sturen naar een ander NFC-apparaat, bijvoorbeeld om betalingsopdrachten uit te voeren.

De BlackBerry London zal de eerste smartphone zijn die op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 zal functioneren. Volgens BGR lanceert RIM dit toestel in september. In december volgen nog meer smartphones met dit besturingssysteem. Deze zullen deel uitmaken van de Bold-serie. Deze zullen voorzien zijn van een touch screen display en een qwerty-toetsenbord.

In het eerste kwartaal van 2013 brengt RIM een slidertelefoon op de markt die (uiteraard) op BlackBerry 10 OS draait en eveneens is voorzien van een qwerty-toetsenbord.

Opvallend genoeg wijdt BGR geen woord aan het verschijnen van PlayBook OS 2.0, het nieuwe besturingssysteem voor de PlayBook dat mogelijk gepland staat voor volgende maand. Volgens andere geruchten zou RIM niet één, maar zelfs twee nieuwe tablets lanceren dit jaar. Ook over een eventuele tweede tablet is het doodstil vanuit BGR. Het is dus aannemelijk dat de roadmap waarover BGR zegt te beschikken incompleet of onjuist is.

Bron:Boy Genius Report