Roadmap RIM voor Q4 2012 – Q3 2013 lekt uit

Research in Motion (RIM) kondigde vorige week aan dat de eerste BlackBerry 10-toestellen niet voor het eerste kwartaal van 2012 op de markt worden gebracht, maar pas in het eerste kwartaal van 2013. Vandaag is een roadmap uitgelekt waarop dit wordt bevestigd, samen met de komst van een aantal andere toestellen.

Zo blijkt RIM van plan te zijn om in het laatste kwartaal van 2012 een PlayBook uit te brengen met 4G-functionaliteit. In het eerste kwartaal van 2013 mogen inderdaad de eerste BB 10-toestellen verwacht worden, zij hebben de codenaam London en Nevada meegekregen, wat overeenkomt met eerdere geruchten over een L- en een N-serie. Het London-model zal enkel voorzien worden van een touchscreen, maar het Nevada-model zal een toetsenbord krijgen. Ook dit komt overeen met eerdere geruchten.

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2013 zal de PlayBook-tablet een upgrade naar BlackBerry 10 krijgen, terwijl aan het einde van het tweede kwartaal een tweede toestel uit de N-serie verwacht kan worden. Voor het einde van het derde kwartaal staat zelfs een derde N-toestel gepland. Halverwege het derde kwartaal lijkt RIM een tweede tablet uit te willen brengen. Deze zal, afgaande op eerdere geruchten en de illustratie op de roadmap, een groter scherm krijgen dan de PlayBook.

Hoewel deze roadmap echt zou kunnen zijn, blijkt RIM’s planning alles behalve betrouwbaar de afgelopen jaren. Of het Canadese bedrijf aan deze planning kan voldoen is dan ook afwachten.

Bron:BlackBerry OS