3min Devices

Antec lanceert twee nieuwe behuizingen

Antec heeft de afgelopen maand twee nieuwe behuizingen toegevoegd aan haar ‘Gaming series’. Het gaat hier om een nieuwe versie van de Antec Three Hundred alsmede een compleet nieuwe Antec One behuizing. Het betreffen beide midi-tower modellen en zijn per direct beschikbaar.

Antec lanceert twee nieuwe behuizingen
Als eerste introduceerde Antec afgelopen maand de opvolger van de Three Hundred serie. Erg orgineel met de naam zijn ze niet aangezien de opvolger gewoonweg ‘Antec Three Hundred Two’ heet. De behuizing is gericht op gamers en zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde zijn een aantal veranderingen merkbaar.

Antec lanceert twee nieuwe behuizingen
De vernieuwde versie heeft meer ruimte gekregen (vooral voor de videokaarten) en er zijn grotere uitsparingen voor het moederbordtray gemaakt. De harde schijven worden nu 45-graden anders geïnstalleerd, wat de nodige airflowverbeteringen moet opleveren. Ten slotte zijn uitsparingen gemaakt voor de nodige kabel management.

Extern bevinden zich twee USB 3.0-aansluitingen in plaats van de gebruikelijk USB 2.0-versie. De adviesprijs lijkt hoog met 85 euro, maar dat zal door de meeste (web)shops naar beneden worden bijgeschaald.

Antec ONE
Antec lanceert twee nieuwe behuizingen
Voor wie iets minder geld wil betalen en toch een leuke behuizing in huis wil halen, komt Antec met de One. Deze behuizing is tevens onderdeel van de Gaming Series en vervult zijn dienst als mid-tower. Hiervoor betaalt de consument een luttele 59 euro.

Evenals bij de Antec Three Hundred Two ligt het in de lijn der verwachting dat ook deze prijs lager uitvalt. De Antec One mag niet verward worden met de One Hundred. De One heeft andere afmetingen van 463 x 241 x 530 mm en weegt slechts 5,6 kg. Moederborden variërend van Mini-ITX tot standaard ATX kunnen worden geïnstalleerd, en er wordt ruimte geboden aan maximaal zeven insteekkaarten. Voor opslag- en optische drives zijn er twee 2,5-, vijf 3,5- en drie 5,25-inch bays.

Antec lanceert twee nieuwe behuizingen
Behalve de standaard schroefvrije installatie en mogelijkheden tot kabelmanagement beschikt de Antec over twee 120 mm ventilatoren boven en achter de plek van de CPU-koeler. Zelf kun je nog drie fans plaatsen, te weten aan de voor-, zij- en onderkant (de onderzijde biedt ruimte voor maximaal 140 mm). Bovenin het voorpaneel zitten de frontaansluitingen verwerkt, die bestaan uit zowel twee USB 3.0 als twee audioconnectors.

Antec lanceerde deze week ook een drietal nieuwe voedingen alsmede een heuze reiningskit. Deze afbeeldingen zijn opgenomen in de gallerij.