Samsung heeft op het Mobile World Congres vandaag de Galaxy Note 10.1 tablet aangekondigd. De Galaxy Note 10.1 wordt geleverd met een S-pen (stylus) en Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas.

De Galaxy Note kwam oorspronkelijk op de markt als een soort hybride tussen de smartphone en tablet in, zeker als je kijkt naar het formaat van 5,6 inch. Nu komt Samsung met een Galaxy Note van 10,1 inch en is het hybride er duidelijk af, dit is een tablet. De mogelijkheid om te bellen met de Note is in deze versie dan ook geschrapt.

De nieuwe tablet zal vooral de creativiteit en productiviteit moeten stimuleren. Met de meegeleverde S-pen en Samsung’s eigen software is het mogelijk om snel aantekeningen te maken bij internetpagina’s of andere digitale media, ook is er ondersteuning voor multitasking om direct met je werk door te kunnen gaan. De S-pen is druk gevoelig waardoor zeer nauwkeurig te werk kan worden gegaan. Hiermee onderscheidt het zich van de Galaxy Tab, waar de focus op touch ligt zonder stylus.

Op de Note 10.1 zal tevens exclusief Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas voorgeïnstalleerd aanwezig zijn. Met deze software is het mogelijk foto’s te bewerken en deze te combineren met eigen schetsen.

Qua specificaties gaat de Note 10.1 er iets op vooruit tegenover Samsung’s Galaxy Tab 10.1. De Note 10.1 beschikt meteen over Android 4.0 ICS met Touchwiz-skin en wordt aangedreven door een 1.4 GHz dual-core processore met 1GB RAM geheugen aan boord. Het 10.1-inch scherm heeft een resolutie van 1280×800 pixels. Er zit een 2 megapixel camera aan de voorkant en één van drie megapixel aan de achterkant. Opslagruimte is uit te breiden tot maximaal 64GB met een microSD slot aan de zijkant. De tablet moet het doen met HSPA+, WiFi en Bluetooth 3.0 als verbindingsmogelijkheden. Vreemd genoeg is er geen stylus houder aanwezig, Samsung geeft aan dat hiervoor een case aangeschaft dient te worden.

De Samsung Galaxy Note 10.1 is vanaf het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar, een adviesverkoopprijs in nog niet bekend gemaakt.