Nokia heeft vandaag haar low-end smartphone uit de Lumia reeks, de Lumia 610 aangekondigd. Het instaptoestel is vooral bedoelt voor de Aziatische markt en zal draaien op Windows Phone 7.5 Tango.

Na meerdere geruchten heeft Nokia de Lumia 610 eindelijk officieel getoond. Het toestel zal draaien op Windows Phone 7.5 Tango, wat speciaal is ontworpen voor low-end toestellen om de kosten te drukken. Met een single-core 800MHz processor en slechts 256MB RAM geheugen is het mogelijk voor Nokia om het toestel te koop aan te bieden voor 189 euro. De focus zal met dit toestel op de Aziatische markt liggen. Verder zijn een 3,7 inch scherm met een 800×480 resolutie, 8GB opslagruimte en een 5 megapixel camera aanwezig.

Volgens Nokia is het toestel zeer belangrijk voor het bedrijf en voor partner Microsoft om door te groeien en nieuwe markten te bereiken. Een aantal standaard functies van Windows Phone zullen in de Tango-versie niet beschikbaar zijn, zoals Bing Local Scout en het automatisch uploaden naar SkyDrive, echter zullen sommigen handmatig in te schakelen zijn. Volgens Nokia zal 95 procent van de huidige apps in de Marketplace compatibel zijn met de Lumia 610.

De Nokia Lumia 610 zal in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar zijn in het wit, blauw, roze en zwart.