1 min

Nokia heeft een low-end smartphone met Windows Phone 7 aangekondigd. De Lumia 510 wordt door Nokia de meest betaalbare Lumia-smartphone genoemd.

De telefoon beschikt over een 4 inch scherm met een resolutie van 480 x 800. De grootte van het scherm is opvallend te noemen, de meeste budgettoestellen worden niet voorzien van zo’n groot scherm. Achterop het toestel bevindt zich een 5 megapixel camera, maar voorop zit geen camera.

Het apparaat draait op een 800 Mhz. Qualcomm processor, 256 MB werkgeheugen en biedt 4 GB opslagcapaciteit, welke niet kan worden uitgebreid. Wel krijgt de gebruiker bij de aanschaf van het toestel 7GB gratis SkyDrive-opslag.

De Lumia 510 zal beschikbaar komen met Windows Phone 7.5 van Microsoft, maar Nokia heeft al laten weten dat er op enig moment een update naar Windows Phone 7.8 zal komen. De telefoon zal uitkomen in de kleuren rood, geel, licht-blauw, wit en zwart. Nokia schat de winkelwaarde van het apparaat op 199 dollar. De telefoon wordt eerst gelanceerd in India en China, waarna andere Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen zullen volgen. Het toestel wordt op termijn ook in Europa verwacht.