1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Vimeo komt op de tweede dag van het Mobile World Congress met een nieuwe versie van haar app voor Apple’s iPhone en iPad. Naast native ondersteuning voor deze apparaten krijgt het nog een aantal nieuwe functionaliteiten met zich mee.

In 2011 kwam Vimeo met een app voor de iPhone, volgens Joseph Schmitt is het mobiele verkeer ondertussen verdrievoudigd en hij is dan ook blij met de ontwikkeling die de app heeft doorgemaakt. "Wat er is geleerd tijdens het maken van de vorige apps is meegenomen en toegepast in de update om het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. We zijn vooral blij met de geweldige iPad gebruikersomgeving, waar de Vimeo gemeenschap hongerig op heeft gewacht."

Met de vandaag gelanceerde app kunnen gebruikers net als op de Vimeo website zoeken terwijl er een video wordt gespeeld. Leden kunnen een video ‘liken’, reageren, video’s in de wachtrij plaatsen en gebruik maken van een ingebouwde video-editor waarmee er direct een filmpje gemaakt kan worden en direct kan worden geüpload. Ook de Vimeo Music Store is inbegrepen om het makkelijk te maken om een soundtrack toe te voegen aan een video.

De Vimeo iOS app is gratis te downloaden vanuit de iTunes App Store voor de iPhone 3GS en hoger, iPad, iPod Touch en iOS4.3 en hoger.