Nokia heeft een nieuwe software-update uitgebracht voor de Lumia 800. Deze update moet een definitief einde maken aan de batterijproblemen, een issue waar Nokia’s vlaggenschip van meet af aan mee kampt.

Oorspronkelijk was de software-update gepland voor 18 april, maar het Finse technologiebedrijf is erin geslaagd om de update eerder uit te brengen. Deze zal niet direct wereldwijd beschikbaar zijn: het bedrijf zal de update gefaseerd beschikbaar stellen. Nederlandse Lumia 800-bezitters kunnen nu al de software-update installeren. Andere delen van de wereld zullen nog tot 4, 11 of 18 april moeten wachten. Om de update te installeren moet je de Lumia 800 aansluiten op je computer en de instructies op het scherm opvolgen.

Al snel na de lancering van de Lumia 800 bleek dat het toestel met batterijproblemen had te kampen. Sindsdien zijn er al verschillende kleine updates uitgebracht, maar geen daarvan bleek voldoende om het probleem geheel op te lossen. Door de installatie van de laatste update zou de batterij tot wel drie keer langer meegaan. Vooral als de telefoon op standby staat is het stroomverbruik nu aanzienlijk minder, zo beweert Nokia.

De software-update was al eerder uitgelekt in Nieuw-Zeeland.