1 min

De Lumia 900 van Nokia is met veel spektakel gelanceerd in de Verenigde Staten. Echter blijkt na de lancering van de smartphone dat het model niet vrij is van kinderziektes. De Lumia 900 blijkt namelijk problemen te hebben met het verbinden met een netwerk.

Er zijn namelijk verschillende klachten op internet te vinden van gebruikers. Deze kersverse eigenaren melden problemen bij het verbinden van een netwerk. De Lumia 900 zou namelijk een fout in de software hebben die het onmogelijk maakt om met een netwerk verbinding te maken. Hierdoor wordt de essentie van de telefoon, mobiel bellen en sms’en, volledig onbruikbaar. Vanzelfsprekend is er ook geen verbinding met het internet mogelijk via een data-plan.

Hiermee lopen de hoge verwachtingen van de Lumia 900 toch enigszins schade op. De Lumia 900 moet het model zijn wat Nokia definitief uit het slop trekt. Ook heeft de Amerikaanse provider AT&T zich volledig op de Lumia 900 gestort om zo marktaandeel te veroveren. Echter zullen zowel AT&T, Nokia en de gebruikers niet op dergelijke problemen zitten te wachten.

Uit verklaringen van eigenaren blijkt dat de smartphone vers uit de doos zonder problemen werkt. Echter, wanneer de smartphone een keer opnieuw opgestart werd, staken de problemen de kop op. Op internet zijn al enkele work-arounds verschenen, maar veel getroffen eigenaren melden dat het probleem zich voor blijft doen.