Apple heeft displays bij haar toeleveranciers besteld die groter zijn dan de huidige schermen. Een exact formaat is niet bekend, maar volgens de laatste geruchten heeft het nieuwe vlaggenschip van Apple een minimale grootte van 4 inch.

Dat zegt een anonieme bron die beweert goede contacten te hebben met de toeleveranciers van Apple tegenover The Wall Street Journal. Volgens hem zal de productie van de nieuwe schermen volgende maand van start gaan. Ten slotte weet hij te melden dat het scherm van het nieuwe mobiele toestel, die naar verluidt in september of oktober dit jaar gelanceerd zal worden, een grootte van minimaal 4 inch zal hebben.

Apple introduceerde in 2007 het eerste model van de iPhone. Sindsdien hebben alle modellen dezelfde schermgrootte gehouden, namelijk 3.5 inch. Het zou ons niet verbazen als de iPhone 5 daadwerkelijk een groter scherm zou hebben. Sinds vorig jaar circuleert het gerucht dat Apple diverse van haar producten in een nieuw jasje gaat steken.

Volgens The Wall Street Journal suggereert het gerucht dat Apple probeert haar smartphone aantrekkelijker te maken bij het publiek. Andere concurrenten zoals Samsung en HTC produceren al langer smartphones met een groter schermgrootte. Zo komt Samsung eind mei met de Samsung Galaxy S III op de markt die een schermgrootte van 4.8 inch heeft.

Een analist liet tegenover The Wall Street Journal weten dat deze zet van Apple niet per definitie hoeft te betekenen dat het simpelweg doet wat haar concurrenten doen. "De smartphonemarkt is erg divers, maar Apple is nog steeds de trendsetter", aldus de analist. Tevens meldt hij dat het verlagen van de adviesprijs van haar smartphones een belangrijker signaal zou zijn dat Apple geraakt zou worden door de veranderende markt. Volgens de analist ligt de kracht van de iPhone in een prettige gebruikservaring, een goede user interface en het aanbod van applicaties. Scherm is van secundair belang.

Apple heeft tot op heden, zoals altijd, niet gereageerd op de geruchten.