The Wall Street Journal meldt op basis van ingewijde bronnen opnieuw dat Apple intern bezig is met het testen van iPhone-varianten met schermen tot 6 inch groot. Of de producten ooit buiten Apple’s testlab het levenslicht zullen zien is op dit moment echter onduidelijk.

De phablet-markt is sinds Samsung deze creëerde met de Galaxy Note (review) steeds meer aan een opmars bezig en het lijkt erop dat zelfs rasechte tegenstanders als Nokia en ook Apple steeds meer brood zien in deze markt. Nokia komt naar verluidt nog dit jaar met een phablet op de markt, voor een product van Apple zal het nog wel even wachten zijn. Het Amerikaanse bedrijf houdt op 10 september een persconferentie over de iPhone, maar de nieuwe producten zullen vrijwel zeker geen groter scherm krijgen.

De schermgroottes die Apple test variëren van 4,8 tot maximaal 6 inch. Het scherm van de iPhone 5 heeft een afmeting van 4 inch en daarmee zou een nieuwe iPhone die in 2014 wordt aangekondigd dus aanzienlijk groter kunnen worden, tenzij het om een nog kleinere iPad mini zou gaan. De Samsung Galaxy Note 3, welke deze week werd aangekondigd, heeft een scherm van 5,7 inch.

Een woordvoerster van Apple wilde geen commentaar geven tegenover The Wall Street Journal.