min

Tags in dit artikel

, ,

LG doet in een persbericht twee nieuwe ultrabooks uit de doeken. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf zal later dit jaar de X Note Z350 en Z450 op de markt brengen. Volgens LG gaat het om twee moderne en supersnelle ultrabooks.

LG claimt dat de X Note Z350 twee keer zo snel is met opstarten als de voorganger, de Z330. Dankzij zogenaamde Super Speed Technology is het Zuid-Koreaanse bedrijf erin geslaagd om de opstarttijd van 18,9 seconden terug te brengen naar slechts 9 seconden. Vanuit de slaapstand start de Z350 binnen 5 seconden op, dankzij Intels Rapid Start Technology.

Ook op grafisch vlak is de nieuwe ultrabook een stuk krachtiger dan haar voorganger. LG zegt dat de 3D-prestaties van de grafische kaart van de Z350 twee keer zo goed zijn. Verder is deze ultrabook voorzien van een Intel Core i5 of i7-processor, Wireless Display (WiDi) met full HD kwaliteit (1080p), een harde schrijfruimte van 500 GB en de mogelijkheid om de ultrabook uit te rusten met een Solid State Drive (SSD). Het scherm heeft een diagonaal van 13,3 inch met onbekende resolutie.

LG meldt dat de X Note Z350 met een dikte van slechts 14,7 millimeter de "dunste ultrabook ter wereld" is. Doordat de Z350 zo dun is, is hij met 1,21 kilogram ook extra licht. De X Note Z450 heeft dezelfde specificaties als de Z350. Het enige verschil is de schermgrootte: de Z450 is met 14 inch een tikkeltje groter dan de Z350.

Het is niet duidelijk of en wanneer deze ultrabooks in West-Europa zullen verschijnen. Tevens wil LG geen mededelingen doen over het prijskaartje van deze ultrabooks.