1 min

Er zijn al een aantal 15 inch ultrabooks op de markt verschenen die zich op de grens van de definitie ultrabook van Intel begeven, maar LG lijkt de regels met de nieuwe U560 ultrabook al helemaal niet zo nauw te nemen.

LG’s nieuwe U560 ultrabook is maar liefst 1,95 kilogram zwaar en 20,8 millimeter dik. Daarmee is deze laptop eigenlijk 0,8 millimeter te dik voor een ultrabook, maar nog altijd dunner dan andere laptops van het Koreaanse bedrijf.

De U560 wordt uitgerust met een 15,6 inch IPS LCD-scherm, een 1,8 GHz Core i5-processor en een videokaart die waarschijnlijk afkomstig is van Nvidia. Verder bevat de U560 zowel een traditionele harde schijf als een SSD en een optisch schijf station. Dat laatste is niet erg gebruikelijk bij ultrabooks en ongetwijfeld een reden waarom LG het niet zo nauw neemt met Intel’s richtlijnen.

De U560 is tot op heden alleen aangekondigd voor Zuid-Korea, maar verwacht wordt dat deze ultrabook in de toekomst ook naar Europa verscheept zal worden. Over de prijs van de U560 is nog niets bekend.