1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft plannen om haar spraakbesturingsdienst Siri naar de iPad te brengen. Dit zal in de herfst gebeuren, wanneer iOS 6 gelanceerd wordt. Dit nieuws melden verschillende bronnen die bekend zijn met de gang van zaken rondom Siri en Apple.

Wanneer de iPad deze update ontvangt, zal de tablet zo goed als alle functies van de dienst gaan ondersteunen. Logischerwijs zal enkel het bellen niet mogelijk zijn met de populaire tablet van Apple. Wel zou de interface van Siri gedeeltelijk op de schop worden genomen om deze te optimaliseren voor het gebruik op een tablet.

Dit nieuws weet de website 9to5mac.com te melden. Deze website, gericht op enkel Apple-nieuws, heeft het in het verleden al meerdere malen bij het juiste eind gehad wanneer het gaat om geruchten. Om de dienst goed te laten werken, zou volgens de website onder andere de microfoon een belangrijk punt zijn. Dit komt doordat een tablet vaak minder dicht bij de mond wordt gehouden dan een smartphone. Verwacht wordt dat Apple op haar WWDC toespraak op 11 juni meer informatie over iOS 6 uit de doeken zal doen.