De spraakbesturingsdienst Siri zal vanaf iOS 6 locaties in de Benelux ondersteunen. Deze ondersteuning lijkt in de afgelopen dagen door Apple geactiveerd te zijn. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om Siri een route in Nederland te laten berekenen.

De nieuwe ondersteuning zou volgens verschillende gebruikers niet gekoppeld zijn aan de lancering van bèta-versie 4 van iOS 6, maar zou op serverniveau gebaseerd zijn. Siri zou namelijk een dag voor de lancering van bèta-versie 4 ook al locaties in de Benelux hebben ondersteund.

De dienst van Apple heeft weinig problemen met de Nederlandse locaties, maar het commando dient nog altijd in het Engels te worden gedaan. Momenteel blijven recensies over plaatsen, activiteiten en winkels nog behoorlijk achter. Apple haalt gebruikerservaringen uit de Amerikaanse dienst Yelp. Helaas bevat Yelp vooralsnog weinig reviews over Nederlandse plaatsen. Mogelijk komt daar verandering in wanneer Siri wat langer in gebruik is in de Benelux.

Met komst van iOS 6 zal Siri opnieuw een stap richting bredere ondersteuning doen. Momenteel werkt de dienst in het Engels, Frans, Duits en Japans. Met iOS 6 zal daar Chinees, Koreaans, Italiaans en Spaans aan toegevoegd worden. Ook wordt de dienst beschikbaar gesteld op de derde generatie van de iPad.