1 min

De update voor de internationale versie van de Galaxy S III die onder meer Android stabieler moet maken en enkele fouten moet oplossen schakelt ook het lokaal zoeken uit. Het uitschakelen van deze zoekfunctie via de update was echter niet de bedoeling in Europa, aldus Samsung.

We konden gisteren al melden dat er een update zit aan te komen voor de internationale versie van de Galaxy S III. Naast onder meer verbeteringen aan het besturingssysteem wordt ook de lokale zoekfunctie uitgeschakeld. In de VS heeft een rechter namelijk besloten dat die functie inbreuk maakt op een patent van Apple. Het uitschakelen was echter alleen de bedoeling in de VS en niet in Europa. Samsung hoopt door deze update uit te rollen een verkoopverbod in de VS te voorkomen.

Met de lokale zoekfunctie is het mogelijk om bestanden, contacten en apps op de telefoon te vinden. Na deze update is dit niet meer mogelijk maar zoekt de functie alleen nog op internet.

Hoeveel Europese gebruikers deze update hebben geïnstalleerd is onduidelijk. In Nederland is de update voor hoever wij weten nog niet verspreidt. In het Verenigd Koninkrijk zou de update al wel zijn aangeboden aan gebruikers.

Samsung gaat de update nu aanpassen en zorgen dat de correcte update binnen enkele dagen wordt uitgerold. Hierbij zijn de verbeteringen wel meegenomen maar wordt de zoekfunctie niet beperkt.