De HTC One X-smartphone heeft een update gekregen die de accuduur en snelheid sterk verbetert.

De update tilt HTC Sense naar versie 4.1 en was al eerder gelekt op het forum van XDA Developers. De snelheidsverbeteringen zijn onder andere behaald door het verwijderen van de 3D-effecten in de launcher. Ook de lag van live-achtergronden is een stuk minder.

Het resultaat van de wijzigingen die HTC heeft doorgevoerd is dat de snelheid van de smartphone is verbeterd met 800 punten in de Quadrant-benchmark en dat de accuduur is verlengd met 2 uur.

Snelheidsverbeteringen zijn ook merkbaar in de browser van Sense. De browser voelt nu een stuk soepeler. Hetzelfde geldt voor verschillende apps die nu een stuk sneller starten én werken.

Naast de prestatieverbeteringen in de update zijn er ook enkele bugfixes en nieuwe functies aan HTC Sense toegevoegd. Zo is er nu de Recent apps-knop die onderin het scherm weergegeven kan worden, is er een nieuwe knop om tussen tabbladen te wisselen en een nieuwe knop in de camera-app om tussen de camera aan de voor- en achterkant te wisselen.

De HTC One X kwam in april dit jaar uit en heeft een 4,7 inch SLCD2-scherm met een resolutie van 720p. Deze nieuwe versie tilt de firmware van de One X omhoog naar 2.17.