2min

Na de aankondiging van de Optimus G komt LG nu met een aankondiging voor de nieuwe aanwinst in de L-serie van LG, de Optimus L9. Een midrange smartphone met modern design en een 4,7 inch IPS scherm.

De LG Optimus L9 heeft het uiterlijk van een design-smartphone en beschikt over een 4,7-inch IPS scherm. Als we kijken naar de specificaties dan lijkt het te gaan om een midrange smartphone, het toestel wordt namelijk aangedreven door een 1 GHz dual-core processor en 1GB RAM-geheugen. Verder beschikt de telefoon over een opslagcapaciteit van 4 GB, een 5 Megapixel camera en een 2.150 mAh batterij. De smartphone is 131.9 x 68.2 x 9.1mm groot en weegt 125 gram. De smartphone zal worden geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Qua functies beschikt de LG Optimus L9 over Voice Shutter, hiermee kun je via je stem foto’s maken zonder op een knop te hoeven drukken, My Style Keypad waarmee je het toetsenbord kan aanpassen naar zowel links als rechtshandig gebruik en een Scan Translator, met deze functie kun je met je camera een tekst scannen en vervolgens vertalen.


Daarnaast is ook de ingebouwde Quick Memo Functie nog steeds aanwezig net als in de Optimus 4XHD en alle andere L-lijn toestellen, dit stelt je in staat om memo’s of opmerkingen te plaatsen op schermafbeeldingen van bijvoorbeeld foto’s of websites. Deze memo’s en opmerkingen kunnen vervolgens opgeslagen of gedeeld worden met anderen.

De Optimus L9 zal vanaf oktober in de winkels liggen, voor een prijs van zo’n 349 euro.